Δύο χρόνια από την δολοφονία του Αλκη – 2024-02-21 21:52:06

by times news cr

2024-02-21 21:52:06

” … ±Î´Î¯ÏƒÏ„ακτων Ï‡Î¿Ï Î»Î¹Î³ÎºÎ±Î½

Î”Ï Î¿ Ï‡Ï ÏŒÎ½Î¹Î± ÏƒÏ…Î¼Ï€Î»Î·Ï ÏŽÎ¸Î·ÎºÎ±Î½ χθες από το εφιαλτικό εκείνο Î²Ï Î¬Î´Ï… που ο 19Ï‡Ï Î¿Î½Î¿Ï‚ φίλαθλος του Î’Ï Î· Βλκης Καμπανός δολοφονήθηκε στη Î§Î±Ï Î¹Î »Î¬Î¿Ï…, στη Θεσσαλονίκη, από ομάδα αδίστακτ ων Ï‡Î¿Ï Î»Î¹Î³ÎºÎ±Î½. ΔεκαεννÎα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, Ï€ … γνωστοί του αδικοχαμÎνου νÎου Î²Ï Îθηκαν στο σημείο … σε μία συμβολική κίνηση στη μνήμη του. Î£Ï…Î³ÎºÎµÎºÏ Î¹Î¼Îνα, άναψαν 19 ÎºÎµÏ Î¹Î¬, όσα και τα Ï‡Ï ÏŒÎ½Î¹Î± που Ï€Ï ÏŒÎ»Î±Î²Îµ να ζήσει ο Βλκης, ενώ Ï„Î®Ï Î·ÏƒÎ±Î½ ενός Î»ÎµÏ€Ï„Î¿Ï ÏƒÎ¹Î³Î®, Ï€Î±Ï Î¿Ï… σία του πατÎÏ Î± του, Î’Ï Î¹ÏƒÏ„ÎµÎ¯Î´Î·, και της αΠ´ÎµÎ»Ï†Î®Ï‚ του, ÎœÎ±Ï Î¯Î±Ï‚.

Î’ÎºÎ¿Î»Î¿Ï Î¸Ï‰Ï‚, χθες το Ï€Ï Ï‰Î¯ τελÎστηκε Ï„Ï Î¹ÏƒÎ¬Î³Î¹Î¿ ÏƒÏ „η μνήμη του Ï€Î±Î¹Î´Ï¹Î¿Ï , Îπειτα από Ï€Ï Ï‰Ï„Î¿Î²Î¿Ï…Î»Î ¯Î± του Î’Î¸Î»Î·Ï„Î¹ÎºÎ¿Ï Î£Ï…Î»Î»ÏŒÎ³Î¿Ï… Î’Ï Î·Ï‚ και το « Ï€Î±Ï ÏŽÎ½Â» Îδωσαν Ï€Î¿Î´Î¿ÏƒÏ†Î±Î¹Ï Î¹ÏƒÏ„ÎÏ‚ της ομάδας, φ ίλαθλοι και απλοί πολίτες, οι οποί οι τίμησαν τον Βλκη. Â«ÎšÎ±Î»Î¿Ï Î¼Îµ τους φίΔους το΅ Î’Ï Î·, και όχι μόνο . Βλκη και να στείλουν ακόμα Îνα Î·Ï‡Î·Ï ÏŒ μήνυμα, ότι οι ´Î¿Î»Î¿Ï†ÏŒÎ½Î¿Î¹ δεν ανήκουν στον αθλητισμό, στην κοινω νία, οπουδήποτε. ΠοτΠξανά…» ÎÎ³Ï Î±Ï†Îµ η σχετική ανακοίνωση.

– … όνια μετά τη Î¼Î±Ï Ï Î· εκείνη ημÎÏ Î± που Îμελλε να του αλλ άξει τη ζωή. «ΠÎÏ Î±ÏƒÎ±Î½ Î´Ï Î¿ Ï‡Ï ÏŒÎ½Î¹Î±. ” ι στη θλίψη, στον Î¸Ï Î®Î½Î¿ και Ï€Ï Î¿ÏƒÏ€Î±Î¸ÏŽ να Ï€Î¬Ï Ï‰ ανάσα» ανÎÏ†ÎµÏ Îµ ο Î’Ï Î¹ÏƒÏ„ÎµÎ¯Î´Î·Ï‚ Καμπανός Î±Ï Ï‡Î¹ÎºÎ¬ και συνÎÏ ‡ ´Î¹Î¬, εκείνη της Î±Î´Î¹Î±Ï†Î¿Ï Î¯Î±Ï‚. … „α, νÎα Ï€Î±Î»Î¹ÎºÎ¬Ï Î¹Î±. Για μÎνα δεν φτάνουν μόνο οι νόμοι, οι Î±Ï…ÏƒÏ„Î·Ï ÎÏ‚ ποινÎÏ‚ γιατί η οπαδική βία Îχει γίνει μάστιγα. Î Ï Îπει όλοι μαζί να ενώσουμε τις φωνÎÏ‚ μας και να Ï€Î¿Ï Î¼Îµ φ τάνει, ως εδώ».

Ο ίδιος εξήγησε πως πρέπει να αλλάξουμε ως κοινωνία και να αποδεχτούμε τη διαφορετικότητα της άποψης, ενώ εστίασε και στον ρόλο της οικογένειας απέναντι στα νέα παιδιά. «Δεν είναι μόνο τα μέτρα της αποτροπής που πρέπει να παίρνει η Πολιτεία. Πρέπει να αλλάξουμε ως κοινωνία, να αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα της άποψης, των αθλητικών ομάδων. Εχουμε πολλά βήματα να κάνουμε» υποστήριξε ο πατέρας του Αλκη και κατέληξε: «Εχω δεχθεί πρόσκληση από τη Δευτεροβάθμια Δυτικής Μακεδονίας και με μεγάλη ευχαρίστηση θα κάνω αυτή την ομιλία, την εισήγηση για τον αθλητισμό. Πρέπει η οικογένεια να δίνει τις σωστές αρχές, γιατί είναι το κύτταρο της κοινωνίας. Πρέπει όμως και η Πολιτεία να δώσει βάση στα παιδιά, γιατί είναι εκείνα στα οποία θα στηρίξει το μέλλον η Ελλάδα μας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

You may also like

Leave a Comment